Sınıf, öğrencilerin gürültü patırtısıyla sallanırken sert görünümlü hoca kapıda beliriyor. İçeriye kızgın bir bakış atıp kürsüye geçiyor. Tebeşirle tahtaya kocaman bir (1) rakamı çiziyor.
“Bakın, bu kişiliktir. Hayatta sahip olabileceğiniz en değerli şey…” diyor.
Sonra (1)’in yanına bir (0) koyuyor; “Bu, başarıdır. Başarılı bir kişilik (1)’i (10) yapar.”
Bir (0) daha koyuyor. “Bu, beceridir. (10) iken (100) olursunuz”…
Sıfırlar böyle uzayıp gidiyor: Yetenek…disiplin…sevgi… eklenen her yeni (0)’ın kişiliği 10 kat zenginleştirdiğini anlatıyor hoca.
Sonra eline silgiyi alıp en baştaki (1)’i siliyor. Geriye bir sürü sıfır kalıyor, ve diyor ki “Kişilik olmadan diğerleri bir hiçtir…”
Başarının sırrı:Başarı merak veya heves ettiğin veya okuduğun bir branş dalında yaptığın veya bilinenlere yeni bir buluş veya gelişim çalışması yaptığında başarı elde edebilirsin.Ben 20 senedir,Ataköy hobi bahçelerinde KARINCA incelemeleri ile uğraşıyorum.Karıncaların yaşamı,çalışmaları,beslenmeleri,birbiri ile geçimleri,üremeleri,evleri,becerileri,yer altında salonları,besin depoları,oturma,yatma odaları,mezarlıkları gibi.yaptığım inceleme çalışmalarıma ömrümün yetmiyeceği aşikar.Sesli konuşmaları.Dünyamızın çeşitli ülkelerde,Rusya Moskova,Avs.Viyana Sazburg.BULGARİSTN Sofya,Türkiyede,Tokat,Yozgat,Kayser,Sivas,Antalya ve bölgelere göre çok il ve ilçelerimizde karınca inceleme ve izleme fırsatı yaratarak çalışmalar yaptım.Bu çalışma izlemeler neticesinde,canlı türü karınca ve canlı türlerinin iklim şartlarına göre özellik gösterip,çeşitli fiziksel özellikle göstermektedirler.Saygılar.